8 DECEMBER 2023

Drie dagen oliebollenverkoop bij De Morgenster in Vinkeveen - 2023

Niet op zondag 31 december 2023

Op 28, 29 en zaterdag 30 december bakken de vrijwilligers van De Morgenster te Vinkeveen & Waverveen weer oliebollen en appelbeignets. Omdat oudejaarsdag dit jaar op een zondag valt worden er op de laatste dag van het jaar geen oliebollen gebakken en verkocht. De kerkgemeenschap van De Morgenster wil zich daarmee houden aan de rustdag zoals die gebruikelijk is in Christelijke kerken.

Meerdere soorten oliebollen

Dit jaar kunnen naast de appelbeignets, drie soorten oliebollen worden besteld. Lekker gevulde oliebollen, geheel blanke oliebollen en oliebollen met alleen stukjes appel erin. Bestellen kan op deze website.

Bestelde oliebollen worden op de gewenste dag thuis afgeleverd tussen 11.00 en 14.00 uur. Je kunt ook kiezen voor zelf afhalen bij de kerk. Losse verkoop is er drie dagen lang in de verkoopkraam bij de kerk en bij het winkelcentrum Zuiderwaard, waar u zonder bestelling vooraf heerlijke oliebollen en appelbeignets kunt kopen.

Opbrengst bestemd voor energiebesparing

De opbrengst wordt grotendeels besteed aan verduurzaming van de gebouwen – energiebesparing. Eerder bracht de oliebollen actie in oktober al ruim 2000 Euro op voor een landbouw herstel project in Kenia.


8 DECEMBER 2022

Drie dagen oliebollenverkoop bij De Morgenster in Vinkeveen - 2022

Op 29, 30 en 31 december bakken de vrijwilligers van De Morgenster te Vinkeveen & Waverveen weer oliebollen en appelbeignets.

Meerdere soorten oliebollen

Dit jaar kunnen naast de appelbeignets, vier soorten oliebollen worden besteld. Lekker gevulde oliebollen, geheel blanke oliebollen en oliebollen met alleen stukjes appel erin.

Lactose vrije oliebollen op 30 december.

De vierde soort – lactose vrije oliebollen - zijn alleen op bestelling voor 30 december te koop – goed gevuld maar zonder lactose. Bestellen kan op deze website. Bestelde oliebollen worden op de gewenste dag thuis afgeleverd tussen 11.00 en 14.00 uur. Je kunt ook kiezen voor zelf afhalen bij de kerk. Losse verkoop is er drie dagen lang in de verkoopkraam bij de kerk en bij het winkelcentrum Zuiderwaard, waar u zonder bestelling vooraf heerlijke oliebollen en appelbeignets kunt kopen.

Opbrengst bestemd voor vervanging van de beschoeiing

De opbrengst wordt grotendeels besteed aan het renoveren van de slootkant langs het kerkterrein. Langs de slootkant van het terrein bij de pastorie zakt de stenen beschoeiing gevaarlijk weg (zie foto). Besloten is die te vervangen. Eerder bracht de oliebollen actie in oktober al 1900 Euro op voor de goeden doelen organisatie Open Doors.


1 OKTOBER 2022

Oliebollen verkoop voor stichting ZOA in Vinkeveen

Op zaterdag 29 oktober bakken vrijwilligers van de Protestantse gemeente “De Morgenster” oliebollen voor stichting ZOA. Deze organisatie zet zich in voor Noodhulp maar is daarbij gericht op Wederopbouw. En dat vooral in gebieden waar rampen zijn die niet of niet meer het wereldnieuws halen. Projecten die bij ons de landelijke- en lokale pers niet meer halen. Ondanks dat de kosten voor oliebollen dit jaar gestegen zijn, verkoopt de ZWO ze voor de oude prijs van 90 cent per oliebol. Want de kosten die gemaakt worden om de oliebollen te bakken worden geheel betaald door de december oliebollen actie van De Morgenster. Daarom is honderd procent van wat u betaalt bestemd voor het goede doel. Wilt u dit project steunen of gewoon lekkere oliebollen eten; de verkoop start rond 8.30 uur en loopt door tot in de middag. De ZWO groep van de kerk verkoopt de oliebollen zaterdag 29 oktober op het parkeerterrein van winkelcentrum Zuiderwaard in Vinkeveen.


18 JUNI 2022

Zaterdag 25 juni boekenmarkt bij De Morgenster in Vinkeveen

Op zaterdag 25 juni is er een boekenmarkt op het plein en in de Ontmoetingsruimte van De Morgenster te Vinkeveen. Er worden boekentafels ingericht per thema over het plein langs de kerk en in het Ontmoetingscentrum. Er zijn sterke papieren tassen aanwezig om de boeken te verzamelen en om mee naar huis te nemen.

In het afgelopen jaar zijn enkele duizenden boeken ingeleverd voor verkoop door de kerk. Thema’s zijn o.a.: romans, kinderboeken, thrillers, (internationale) literatuur, natuur en tuinen, koken, kunst, streekromans, reizen en non-fictie. Verder zijn er enkele tafels met antiquarische boeken, heel veel mooie foto/kijkboeken van 3 Euro per stuk (ochtend) en 2 Euro in de middag, boeken met korte verhalen, gedichtbundels en theologische boeken. De prijs van alle boeken is afhankelijk van de kwaliteit. Maar vaak betaalt u gemiddeld minder dan 2 Euro voor een prachtig boek. De opbrengst is volledig voor de kerk. De boekenmarkt op 25 juni is er tussen 9.00 en 15.00 uur. Het adres is Herenweg 253 Vinkeveen.


26 NOVEMBER 2021

Opnieuw gratis bezorging in De Ronde Venen

Opnieuw gratis bezorging in De Ronde Venen

Met de goede ervaringen van het bezorgen van de oliebollen en beignets in de laatste dagen van vorig jaar gaan we ook in 2021 de bestellingen in De Ronde Venen gratis bezorgen. De oliebollen worden op de gewenste dag thuis afgeleverd tussen 10.30 uur en 14.00 uur. Je kunt ook kiezen voor zelf afhalen. De vrijwilligers van De Morgenster te Vinkeveen & Waverveen bakken op 29, 30 en 31 december weer oliebollen en beignets. Drie dagen lang staat de verkoop kraam bij het winkelcentrum Zuiderwaard. 

De oliebollen worden gebakken bij de kerk. Daar is ook losse verkoop. Vanwege de dreiging van Covid19 is er opnieuw een aparte verkooptent op het kerkplein. De bestellingen die u zelf wilt halen worden daar voor u klaar gezet en kunnen op de dag van wens worden afgehaald tussen 10.00 uur en 14.00 uur.

Speciale oliebollen

Dit jaar kunnen naast de beignets, 3 soorten oliebollen worden besteld. Lekker gevulde oliebollen, oliebollen zonder vruchten en oliebollen met alleen stukjes appel erin. Al deze soorten zijn ook los te koop. Speciaal voor mensen met allergie, zijn er op 30 en 31 december ook lactosevrije oliebollen te koop – vol met vruchten maar zonder lactose.

Bestellingen bij bedrijven kunnen op gewenste tijden worden afgeleverd.


17 OKTOBER 2021

Oliebollen verkoop voor stichting Compassion in Vinkeveen

Op zaterdag 30 oktober bakken vrijwilligers van de Protestantse gemeente “De Morgenster” oliebollen voor stichting Compassion. Deze organisatie zet zich in voor kinderen in extreme armoede. Compassion werkt wereldwijd. Kinderen die de dupe zijn van natuurrampen of zoals nu onzichtbare slachtoffers worden van Covid-19. Onderwijs, gezondheidszorg, goede voeding en een veilig thuis is voor ons ‘normaal’ maar voor zoveel anderen niet vanzelfsprekend.

De kosten die gemaakt worden om de oliebollen te bakken worden betaald door de december oliebollen actie van De Morgenster. Daarom is honderd procent van wat u betaalt bestemd voor het goede doel. Wilt u dit project steunen of gewoon lekkere oliebollen eten; de verkoop start rond 8.30 uur en loopt door tot in de middag. De ZWO groep van de kerk verkoopt de oliebollen zaterdag 30 oktober op het parkeerterrein van winkelcentrum Zuiderwaard in Vinkeveen.


10 DECEMBER 2020

Lekkere oliebollen – laat gratis thuis bezorgen

Na de Kerst houden we al weer voor de 17de keer onze oliebollenactie. Op 29, 30 en 31 december zijn de goed gevulde oliebollen en appelbeignets weer te koop bij winkelcentrum Zuiderwaard in Vinkeveen.

Gratis thuisbezorgd

Vanwege de coronaperikelen bezorgen we dit jaar graag de bestelde (en vooraf betaalde) oliebollen gratis thuis in De Ronde Venen. Klik daarvoor op de link naar de website

www.oliebollenvinkeveen.nl dan kom je vanzelf in onze eigen Webwinkel. Door de betaling vooraf te regelen, is het afleveren van de oliebollen zonder contact mogelijk. De oliebollen worden op de gewenste dag thuis afgeleverd tussen 10.30 uur en 14.00 uur. Je kunt ook kiezen voor zelf afhalen. Dan moet je bestellen via deze pagina en kiezen voor bestellen en zelf afhalen. Bestelde oliebollen kunnen op de dag van wens worden afgehaald tussen 10.00 uur en 14.00 uur in de verkooptent bij de kerk.


 27 OKTOBER 2020

Te kort aan oliebollen bij verkoop in Vinkeveen

Meer dan 1400 Euro bracht de verkoop aan oliebollen voor Stichting Open Doors. Een heel mooi resultaat maar niet iedereen was tevreden. Het aantal oliebollen dat gebakken werd was niet voldoende voor de vraag. Door het volgen van de Coronaregels was het bakken beperkt mogelijk met als gevolg dat er in de kraam een tekort ontstond.

De oliebollen commissie is nu druk bezig met de voorbereidingen voor de december actie. Door het opbouwen van extra ruimte voor bakken en verkoop verwacht de groep de klanten toch te kunnen bedienen. Ook worden er voorbereidingen getroffen voor digitaal betalen via de website, zodat bestelde oliebollen eenvoudig bij u thuis afgeleverd kunnen worden zonder wachtrijen en contact.

De oliebollen worden dit jaar op 29, 30 en 31 december weer gebakken en verkocht. Bestellen kan vanaf 10 december via oliebollenvinkeveen.nl


12 NOVEMBER 2019

Oliebollen en appelbeignets te koop op 28, 30 en 31 december 2019

Na de Kerstdagen bakken de leden van de Protestantse gemeente ‘De Morgenster’ weer hun traditionele, goed gevulde oudjaaroliebollen en appelbeignets. Dit gebeurt op een professionele manier, maar ook met een gezellige sfeer rondom de kerk. ‘De Morgenster’ is een kerkelijke gemeenschap, die onderdeel is van de Protestantse Kerk Nederland. Het kerkgebouw vindt u aan Herenweg 253 te Vinkeveen.

Vrijwilligers

Meer dan 80 vrijwilligers zorgen ervoor dat er duizenden bollen en beignets gebakken en verkocht worden. Elk jaar wordt twee keer gebakken: in oktober voor de ZWO (onze zendingscommissie) en in december voor de kerk. De verkoopopbrengst van de ZWO was dit jaar 1600 Euro voor hulp aan gevangenen in Albanië. De kosten van die oliebollen worden betaald uit de decemberactie.

Het bakken van de oliebollen en de appelbeignets vindt plaats in een speciale bakruimte. Deze is bij het kerkgebouw. Hiervoor is een speciale constructie bedacht, waardoor het bakken aan de vereiste voorschriften voldoet. Het recept dat gebruikt wordt bij het vervaardigen van de bollen levert een hoge kwaliteit bol op. 

Gewoon lekker

Er zijn mensen die drie dagen achter elkaar verse oliebollen komen kopen op het parkeerterrein bij winkelcentrum Zuiderwaard te Vinkeveen. De hele dag door worden daar vers gebakken oliebollen aangevoerd. Soms horen we dat ze er niet zo gaaf uitzien als op de markt, maar dat ze juist wel lekker gewoon zijn, ‘alsof je ze zelf hebt gebakken’. Het recept hebben we ooit overgenomen van een plaatselijke bakker en er niets aan veranderd (behalve verlaging van het zoutgehalte).”

Contant betalen heeft de voorkeur

In de werkgroep is veel discussie over pin-betalen. Pin-betalen op enkele dagen per jaar is relatief duur. Onze voorkeur gaat daarom uit naar contant afrekenen. Alleen in de marktkraam op het parkeerterrein kunt u indien nodig met pin betalen. Onze medewerkers zorgen ervoor dat het geld regelmatig in kluizen wordt opgeborgen.

Bestellen van oliebollen kan via de website. Thuis laten bezorgen is ook een mogelijkheid.

Er wordt dit jaar vers gebakken en verkocht op zaterdag 28, maandag 30 en dinsdag 31 december 2019.


24 SEPTEMBER 2019

Oliebollen verkoop voor gevangenen zorg

Op zaterdag 26 oktober bakken vrijwilligers van de Protestantse gemeente “De Morgenster” oliebollen voor Gevangenenzorg in Albanië. De ZWO groep van de kerk verkoopt de oliebollen op het parkeerterrein van winkelcentrum Zuiderwaard.

Het jaarthema van de ZWO-groep is dit jaar: “Ik was gevangen en gij…..”. In Albanië is Fred Westerink pastor en biedt daar nu al 4 jaar een bijbelcursus aan voor mensen die in de gevangenis zitten. De omstandigheden in de gevangenis zijn niet altijd even goed en een beetje steun is daarom wel gewenst. Ook om hoop te houden op een toekomst na de opsluiting. Het geld van de verkoop van de oliebollen wordt besteed aan “het tegengaan van de leegte in het bestaan van de gevangenen”. Dat gaat door het aansporen om brieven te schrijven en zo mogelijk ook korte verhalen.

Wilt u dit project steunen of gewoon lekkere oliebollen eten; de verkoop start rond 8.30 uur en loopt door tot het begin van de middag.


20 JANUARI 2019

Geslaagde oliebollen actie 2018 gefilmd door RTV Utrecht

RTV Utrecht maakte reportage van oliebollen actie 2018 bij "De Morgenster". U kunt het filmpje bovenstaand bekijken. Aan  de oliebollen actie werd door meer dan 80 vrijwilligers meegewerkt. In het weekend werd ook de 100.000ste oliebol verkocht sinds de oprichting van de oliebollen actie. Ter gelegenheid daarvan werden 30 zakken oliebollen geschonken aan de Voedselbank De Ronde Venen. Er werden meer  oliebollen gebakken dan vorig jaar en alles was in de middag verkocht. 

Het komende jaar zal er nog iets meer gebakken worden om aan de vraag te voldoen.

Bekijk de video